Eğitim sürecinde kitap okuma saati uygulanarak öğrencilerin okuma alışkanlıkları desteklenmektedir.
Öğrencilerin yaş gruplarına özgü, günlük ders tekrarlarını yaparak öğrenim seviyelerini ileri taşıma hedefiyle güçlü akademik kadromuz tarafından hazırlanmış ödevlendirmeler yapılmaktadır.
Verilen ödevler eğitim sürecimizde var olan ödev kontrol saatinde takip edilmekte olup, rehberlik birimimizle işbirliği içerisinde çözüm odaklı çalışmalar yapılmaktadır.
Derslerin uygulama saatlerinde ünitelere bağlı drama etkinlikleri yapılarak konuların pekiştirilmesi sağlanmaktadır.
ORTAOKUL EĞİTİM İLKELERİ
Kurumumuzun kullanmış olduğu eğitim portalı (SEBİT V CLOUD)ile öğrencilerin müfredat konularını yeni nesil içerikli ders anlatımları ile desteklenmektedir.
Haftanın son günü tüm hafta boyunca işlenen konuların sınıflara özgü içeriklerinin olduğu veli bilgilendirme formları Eğitim portalı üzerinden velilerimiz ile rehberlik birimimizce paylaşılmaktadır.
Eğitim portalı üzerinden verilen ödevlendirmeler sonucunda her öğrencinin başarı yüzdeleri incelenerek eksik bulunduğu konuları, alt konu kazanımları ile ilgili tespitler yapılarak etüt programına alınması sağlanmaktadır.
4,5,6 ve 7. Sınıflara yapılan ayda 1 kez uygulanan sınav sonuçlarına göre birebir çalışma programları hazırlanıp öğrencilerin gelişimleri izlenmektedir.
LGS grubu öğrencilerimizin akademik düzeylerinin gelişimi 2 haftada bir yapılacak deneme sınavları ile belirlenir. Sınıf değişim gerekliliğinde, değişim süreç içinde uygulanan sınavların aritmetik ortalamalarına göre yapılmaktadır. Sınıf değişimlerine yönetici, öğretmen ve veli müdahalesi söz konusu değildir.
Fen laboratuarlarında gerçekleşen bilim akademi derslerinde deneyler ve uygulamalar yapılarak öğrencinin keşfetme özellikleri desteklenmektedir.
Değişen sistemin sonucunda kurumumuzca gerekli görülen “hızlı okuma programı” öğrencilerimize uygulanarak okuduğunu anlama teknikleri kuvvetli nesiller yetiştirmek hedeflenmektedir.